Band

De band heeft een speciaal plekje bij alle koorleden. Het geeft het koor de benodigde ondersteuning om de nummers met veel uitstraling en muzikaliteit te brengen. Expression wordt begeleid door een pianiste, een
basgitarist, een gitarist en een drummer. Voor speciale gelegenheden wordt dit aangevuld met andere musici.

Piano

Marie-Christine Goergen is musicus, musicologe en muziekdocente. Zij studeerde fluit aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. In 2003 studeerde zij af met een scriptie over het onderwerp  'Muziektherapie en dementie' waarin zij onderdoek deed naar het effect van muziek op dementerende ouderen. Dit onderwerp kwam voort uit de concerten die zij sinds een aantal jaren samen met collega's in bejaardenhuizen geeft onder de naam Duo Heyendahl. Marie Christine remplaceerde als fluitiste bij Holland Symfonia en het Noord Nederlands Orkest en speelde in het Promenadaorkest en de musicalorkesten van Joop van den Ende. Marie-Christine is de vaste pianiste van Expression. Zij begeleid ons elke woensdag avond op de repetitie en bij onze optredens.

Gitaar

Ron's carriere bij Expression begon met Kerst 2003, toen hij inviel voor de drummer. Na een periode van drummen is hij onze basgitarist geworden. Sinds begin 2010 is hij met veel plezier onze gitarist en daarnaast nog 'vaste invaller' op drums en basgitaar. Ron verzorgt ook alle geluidsapparatuur. Hij vind het fijn dat hij zijn gekregen talenten bij Expression mag gebruiken.

Bas gitaar

Als het even kan, is Harmen met muziek bezig. In 1977 startte hij met blokfluit- en altblokfluitles en in de jaren daarna volgde gitaarles, basgitaarles en zangles. De laatste jaren volgt Harmen slagwerklessen.
Van 2001 tot 2006 zong en speelde Harmen al bij Expression. Na 4 jaar slagwerk in een brassband is hij vanaf begin 2010 weer terug bij Expression. Met veel plezier op de basgitaar samen met Marie-Christine en zijn oude maten Ron en Arthur, met wie hij eerder al jaren samenspeelde in het combo van een kerk in Vlaardingen, herleven voor hem oude tijden....
Naast Expression speelt Harmen in het combo van zijn eigen kerk en voert hij geregeld de 'tiener'-band van een vakantiebijbelclub in Vlaardingen aan. In het dagelijksleven is Harmen werkzaam als kwaliteitsadviseur en autismeopleider / coach bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten.

Drums

Voor Arthur Kwakkelstein is muziek maken of luisteren één van de beste manieren om zijn gevoelens en emoties handen en voeten te geven. Muziek maken kan vaak meer duidelijk of los maken dan vele woorden. Als kind kreeg hij 8 jaar les van een slagwerk leraar. Daarna is hij bij verschillende koren, bands en in zijn eigen kerk gaan drummen. Bij Expression kan hij zijn Christen-zijn muzikaal uitdragen. Hij hoopt dat de boodschap die we uitdragen u duidelijk wordt en iets los maakt!